Jdi na obsah Jdi na menu
 


Město plné lampiónů 2014

Dne 30. 10. 2014 v 18.00 hodin večer se sešli všichni příznivci lampiónů před hořickou radnicí a po krátké informaci od pořadatelů se průvod vydal Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení města Hořice, přes Smetanovy sady, kolem invalidovny, na kopec Gothard. Byl to v pořadí již třetí ročník lampiónového průvodu, pořádaný Klubem Maják Hořice a účast široké veřejnosti byla opravdu hojná. 

 

Dne 30. 10. 2014 v 18.00 hodin večer se sešli všichni příznivci lampiónů před hořickou radnicí a po krátké informaci od pořadatelů se průvod vydal Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení města Hořice, přes Smetanovy sady, kolem invalidovny, na kopec Gothard. Byl to v pořadí již třetí ročník lampiónového průvodu, pořádaný Klubem Maják Hořice a účast široké veřejnosti byla opravdu hojná.

Na kopci čekalo na děti strašidýlko Josífek a ti odvážní, kteří přišli až k němu, dostali sladkou odměnu. Celkem rozdal Josífek 7 kg sladkostí. 

Po příjemné svítivé večerní procházce, začalo odpočítávání velkolepého ohňostroje, který odpálil pan  Elcner (firma Silver Eagle s.r.o.). Nad rozzářenou oblohou žasli nejen děti, ale i dospělí a to potvrdil vydatný potlesk, který se rozezněl po poslední  z odpálených světlic.

A pak nastalo překvapení v podobě cca 250 ks balónků štěstí, které na tuto příležitost věnoval Josef Čistecký — firma CHOZE s.r.o. (www.AppleMix.cz), Balónky byly během chvíle rozdány a postupně se začaly vznášet k obloze. Byl to opravdu úchvatný pohled.

                Tato akce by se neuskutečnila bez finanční podpory Města Hořice, organizačního zabezpečení členů Klubu Maják Hořice, bezpečnostní podpory Městských strážníků. Svým hlasem a silami přispěl pan Kamil Kašparovský. Zapomenout nesmíme ani na pana Elcnera (firma Silver Eagle s.r.o.), který nám část ohňostroje věnoval jako sponzorský dar a velké poděkování patří i Josefu Čisteckému — firma CHOZE s.r.o. (www.AppleMix.cz) za balónky štěstí. Všem moc děkujeme za pomoc. Rádi bychom  touto cestou poděkovali všem, kteří přispěli Josífkovi do kasičky na vánoční besídku pro naše dětské členy.

Jsme šťastní, že letošní lampiónový průvod byl tak úžasný a to díky vám všem, kteří jste pomohli a hlavně díky vám, kteří jste se účastnili. Takže příští rok na lampiónovém průvodu nashledanou.

                                                                                                                               Helena Hindrová

www.klubmajak.cz

 

P.S. Zároveň bychom Vás všechny chtěli pozvat na letošní adventní trhy v Hořicích na náměstí, které konají dne 29.11.2013, a kde si v našem stánku budete moci prohlédnout a zakoupit výrobky našich dětí. Prosím, přijďte nás podpořit.

 

Náhledy fotografií ze složky Říjen 2014 - Lampiónový průvod