Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti pod stanem

Ve dnech 2. – 4.7.2010 se konal psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti pod stanem v Tereziných Darech.
 

Ve dnech 2. – 4.7.2010 se konal psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti pod stanem v Tereziných Darech.

V pátek odpoledne se začali sjíždět v Tereziných Darech první táborníci a do večera vyrostlo na zahradě u rodinného domku s bazénem 9 stanů. K večeři jsme si opekli vuřty na ohni a poté nás navštívila paní Honegrová a v rámci muzikoterapie jsme si společně zazpívali.

V sobotu, hned po snídani, jsme připravili pro děti výtvarnou dílnu, kde si každý namaloval hrneček dle svého vkusu. K obědu jsme měli tábornický guláš s těstovinami a vzhledem k neúprosnému horku jsme celé odpoledne věnovali hrátkám v bazénu. Pod dohledem paní Hindrové děti ve vodě i rehabilitovaly. K večeru jsme děti, ale i rodiče, zabavily soutěžemi. Povinně všichni skákali v pytlích a pro rodiče byla uspořádána soutěž v rychlosti v jízdě s kolečkem. K večeři bylo grilované maso a když se setmělo, prokazovaly děti svou nebojácnost při stezce odvahy, kde samozřejmě nechyběla ani strašidla.

V neděli dopoledne všechny děti obdržely medaile za odvahu a statečnost a balíček s věcnými cenami a sladkostmi. Před obědem postupně mizel jeden stan za druhým. Děti se mezitím koupaly v bazénu a po obědě jsme se všichni rozjeli do svých domovů plni zážitků z krásně prožitého víkendu. Už se všichni těšíme na příští rok, kdy bychom chtěli tuto akci zopakovat. Po celou dobu bylo nádherné počasí. Akce se zúčastnilo 39 členů klubu Maják.

Na pobyt bylo použito dobrovolné vstupné z akce Rozloučení se školním rokem aneb hurá na prázdniny ve výši 1568,- Kč. Poděkování patří všem kteří tuto akci připravili – členům klubu Maják, rodině, která nám poskytla zázemí na zahradě u svého rodinného domku s bazénem a samozřejmě sponzorům, kteří přispěli finančně i hmotně: Město Hořice, BOBR HK, s.r.o., Jana Hátlová – Tabák, AutoMoto Bureš, Jiří Slavík – MikroS, AMOK reklama a další.