Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční posezení

Již počtvrté se členové Klubu Maják Hořice sešli v sobotu 7.12.2013 v divadelním sále na hořické radnici, k tradičnímu vánočnímu posezení. Na 14.hodinu se děti se svými rodiči začaly scházet u vánočně vyzdobených stolů. Za pomoci rodičů si vyrobily obrázek se sněhulákem. Ve volných chvilkách, když na sněhulácích usychalo lepidlo se začaly vyrábět plstěné ozdobičky na vánoční stromeček. Vznikaly tak hvězdičky, zvonečky a jelikož dětská fantazie je nekonečná tak i tučňák, jak jsme se dozvěděli toho ještě na stromku nemají

Již počtvrté se členové Klubu Maják Hořice sešli v sobotu 7.12.2013 v divadelním sále na hořické radnici, k tradičnímu vánočnímu posezení. Na 14.hodinu se děti se svými rodiči začaly scházet u vánočně vyzdobených stolů. Za pomoci rodičů si vyrobily obrázek se sněhulákem. Ve volných chvilkách, když na sněhulácích usychalo lepidlo se začaly vyrábět plstěné ozdobičky na vánoční stromeček. Vznikaly tak hvězdičky, zvonečky a jelikož dětská fantazie je nekonečná tak i tučňák, jak jsme se dozvěděli toho ještě na stromku nemajíJ. Jakmile byly uklizeny barvy, plstě, lepidla atd. děti se vrhly na již tradiční zdobení perníků. A šlo jim to krásně a nebyly to tvary jen čistě tradičně vánoční, ale po několika minutách se na stolech začali „prohánět“ nejen kapři, sněhuláci, ale i dinosauři, lvi, želvičky. Připomněli jsme si i vánoční zvyky a děti si pod dohledem rodičů pustily po vodě plápolající svíčky. Krásnou atmosféru, která provázela celou besídku ještě, podpořil zpěv dětí vedený p.učitelkou Radkou Štěpánkovou, hrající na kytaru. Vánoční písničky přilákaly i Mikuláše s Andělem a Čertem.  Mikuláš měl ve své knize  hříchů zapsané  všechny prohřešky dětí, ony je proto mohly napravit písničkou nebo básničkou a pokud slíbily, že se polepší, dostaly od něho sladkou odměnu.

Pro všechny bylo připravené občerstvení v podobě kávy, čaje nebo džusu a vánočního cukroví, které přinesly maminky. Myslím, že se besídka opravdu povedla a děti tak přenesla blíže k toužebně očekávaným vánocům. Naše setkání by se nemohlo uskutečnit bez: Klubem Maják  uspořádaného lampiónového průvodu letos v listopadu, kdy jeho výtěžek byl použit na konání této vánoční besídky. Dále bez laskavé podpory Krajského úřadu Královehradeckého kraje, menších dárců a sponzorů, kterým tímto ze srdce děkujeme.

Klub Maják Hořice se také účastnil 30.11.2013 Vánočních trhů v Hořících na náměstí se svými výtvory, a tak bych ráda touto cestou poděkovala všem, kteří nás podpořili koupí našich výrobků.

S blížícím se koncem roku se vždycky bilancuje, a tak bych chtěla i já za Klub Maják Hořice o.s. udělat shrnutí letošního roku: Pro nás to byl již čtvrtý rok naší existence a myslím, že i tento rok se nám podařilo uskutečnit vše, co jsme si naplánovali.  Ať už to byly akce pro členy klubu - bowlingové turnaje, psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti v Bartošově peci uskutečněný v květnu, psycho-rehabilitačním pobyt pro zdravotně postižené děti pod stanem, který se konal v červenci. Celý rok probíhaly tvořivé dílny rehabilitační plavání a muzikoterapie v rámci projektu „My se nenudíme“ spolufinancovaného z prostředků Krajského úřadu Královehradeckého kraje. I akce uspořádaná pro veřejnost, která se konala koncem června ve Smetanových sadech Rozloučení se školním rokem, byla podle zájmu veřejnosti  úspěšná a již vloni obnovená tradice Lampiónového průvodu, který se konal 31.10.2013 měla u veřejnosti velký nadšený ohlas.

Myslím, že závěrem mohu konstatovat, že to pro nás byl úspěšný rok, a to hlavně také díky podpoře Města Hořic a ostatních sponzorů, kteří přispěli, ať už finančními dary nebo hmotnou pomocí. Velmi ráda bych všem touto cestou poděkovala za podporu, pomoc a důvěru, která nám byla dána a mohu slíbit za členy klubu, že se i nadále budeme snažit plnit cíle našeho klubu a tím je hlavně integrace zdravotně postižených dětí a smysluplné vyplnění jejich volného času.

Přejeme všem kouzelné Vánoce a šťastný nový rok 2014.

 

                                                                      

                                                                                                                      Helena Hindrová

www.klubmajak.cz

 

 

Náhledy fotografií ze složky Prosinec 2013 - Vánoční besídka