Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kopec plný prskavek

Již po deváté se sešli příznivci lampiónů ve čtvrtek 4. 11. 2021 před hořickou radnicí. Po úvodním slově, který jako tradičně pronesl pan Kamil Kašparovský, se mohl svítící, blikající a různobarevný „had“ vydat na svou pouť Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení, přes Smetanovy sady, kolem Domova bez bariér na kopec Gothard. Cíl byl samozřejmě u strašidýlka Josífka...

article preview

Kopec plný prskavek

Již po deváté se sešli příznivci lampiónů ve čtvrtek 4. 11. 2021 před hořickou radnicí. Po úvodním slově, který jako tradičně pronesl pan Kamil Kašparovský, se mohl svítící, blikající a různobarevný „had“ vydat na svou pouť Škroupovou ulicí okolo Sportovního zařízení, přes Smetanovy sady, kolem Domova bez bariér na kopec Gothard. Cíl byl samozřejmě u strašidýlka Josífka, který měl pro všechny děti připravenou sladkou odměnu. Předchozí ročníky byly zakončeny ohňostrojem. Letos nám bylo doporučeno dodržování Obecně závazné vyhlášky Města Hořice č. 2/2019, o regulaci používání zábavní pyrotechniky, proto jsme museli respektovat uvedené nařízení a tradiční zakončení lampionového průvodu neuskutečnit. Dlouho jsme přemýšleli, čím ohňostroj od pana Elcnera nahradit a věřte nebylo to lehké. Přišel nápad jako jiskřička ze tmy „Co takhle prskavky!“ Na Gothardě byly pro všechny, kteří se průvodu zúčastnili, nachystány prskavky a kolem sedmé hodiny se naráz rozzářilo na 600 kusů prskavek. Tímto děkujeme spolku Pár přátel, který nákup prskavek finančně podpořil.

Lampionový průvod má v Hořicích dlouho tradici, my jsme navázali na hořický Kiwanis club a tuto tradici dalších devět let udržovali. Chtěli bychom poděkovat Vám všem, kteří jste nás celou dobu podporovali a lampionových průvodů se účastnili. Byla to pro nás čest a jsme Vám vděčni, protože není nic lepšího než vidět radost v očích dětí. Trošku strachu u Josífka občas bylo, ale všichni brzo zjistili, že Josífek je hodné strašidýlko. Logickým a tradičním zakončením lampionového průvodu byl vždy ohňostroj.  V důsledku respektování uvedené vyhlášky se členové našeho klubu rozhodli, že letošní ročník byl poslední, který jsme pořádali. Bez ohňostroje to prostě není ono. Doufáme, že se najde někdo, kdo nabízenou štafetu převezme.    

Letošní průvod by se neuskutečnil bez finanční podpory Města Hořice, organizačního zabezpečení členů Klubu Maják Hořice, bezpečnostní podpory strážníků Města Hořice. Svým hlasem a silami přispěl také pan Kamil Kašparovský. Sladkostmi podpořily Josífkovo strašení Kubištovy Hořické trubičky a Škvrnovo pekařství.

Všem moc děkujeme za pomoc a rádi bychom také poděkovali vám, kteří jste přispěli Josífkovi do kasičky. Vybrané finanční prostředky budou použity na celoroční činnost klubu. Jedná se např. o tvořivé dílny, rehabilitační plavání a další sportování jako zvyšování fyzického potenciálu našich členů. Díky fotografické píli pana Michala Ludvíka https://www.facebook.com/michalludvikfotograf si můžete prohlédnout fotky na našich facebookových https://www.facebook.com/Klub-Maj%C3%A1k-Ho%C5%99ice-706445239542865 nebo webových stránkách www.klubmajak.estranky.cz Budete-li mít chuť se podívat co vyrábíme s našimi zdravotně postiženými členy nebo přispět na naše snažení např. zakoupením výrobků, přijďte k našemu stánku 27. 11. 2021 na Adventní trhy v Hořicích. Těšíme se na Vás                                                                     Helena Hindrová

předsedkyně Klub Maják Hořice z.s.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2021 Lampiónový průvod