Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledáte osobního asistenta?

 Motivační dopis

 Vážená paní Hindrová,

protože hledám stálou a perspektivní práci, ráda bych se u ní ucházela právě u Vás. Ráda bych pracovala u postižených dětí. Tato práce mě baví. Vystudovala jsem střední zdravotnickou školu, studijní obor zdravotní sestra. Později jsem absolvovala kurz psychologie a pedagogiky dítěte (třídy B) v Brně.

  Už od dětství jsem se starala a pečovávala mladší bratrance a sestřenice, děti od sousedů. Později jsem měla možnost docházet do jeslí, kde mi bylo umožněno pomáhat u dětí. Než jsem dostudovala střední školu, jesle byly zrušeny.

 Když se uvolnilo místo v dětské léčebně Vesna, byla jsem velmi šťastná. Nastoupila jsem na oddělení nejmladších dětí předškolního věku, později jsem prošla všechna oddělení. Poprvé jsem se setkala s dětmi, kteří měly různou diagnózu - dětskou mozkovou obrnu, svalovou atrofii, děti po utonutí, děti popálené, děti s lehkou mozkovou disfunkcí, různého stupně. Na tomto oddělení jsem pracovala velmi ráda. Do práce jsem se vždy velmi těšila, i když to občas bylo velmi náročné, děti mě vždy odměnily úsměvem, obrázkem...

 Ve svém posledním zaměstnání jsem pracovala jako pedagogický asistent. V této práci se mi hodily zkušenosti z Vesny. Práce mě bavila, ale byla jiná než v lázních, byla více spjatá s životem. Byla to příjemná změna. Pomáhala jsem Jirkovi ve škole, kde jsem byla jeho rukama. Na praxi jsme řešili komunikaci s lidmi a obsluhu zákazníků.

 Uvědomila jsem si, jak důležitá je trpělivost, naslouchání lidem, neustálé vysvětlování a pomáhání jim. Pokud si zkouší své činnosti samostatně, je potřeba je nenápadně kontrolovat, abych měla jistotu, že má práce je úspěšná.

 Zároveň Vám v příloze posílám svůj strukturovaný životopis.

 Pokud Vás můj profesní životopis a mé schopnosti zaujaly, ráda Vám o sobě poskytnu doplňující informace na osobním pohovoru.

 Děkuji za posouzení mé žádosti a přeji Vám příjemný den.

 S pozdravem

Michaela Špreňarová

 zivotopis.rtf