Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přišla i návštěva z nebe a pekla

V sobotu 10.12.2011 se sešli členové Klubu Maják Hořice na již tradiční vánoční besídce v divadelním sále na hořické radnici.  

               V sobotu 10.12.2011 se sešli členové Klubu Maják Hořice na již tradiční vánoční besídce v divadelním sále na hořické radnici. Setkání se zúčastnilo 26 dětí, které se usadily k vánočně vyzdobeným stolům a za podpory rodičů si ozdobily perníčky, letos ovlivněné spíše zvířecí říší- vznikali dinosauři, krokodýli, kapři, ale i sněhuláci.  Poté, co zmizel poslední perníček, si děti ozdobily kouličky na vánoční stromky. Zvládaly to buď speciálními fixama nebo pomocí samolepek s vánočními motivy. Ozdobené kouličky si děti odnesly domů a jistě jimi ozvláštní ozdobené vánoční stromečky u sebe doma.

             Dále jsme si připomněli některé štědrovečerní zvyky: rozkrajování jablíček pouštění zapálených svíček po vodě. Krásnou atmosféru, která provázela celou besídku ještě podpořil zpěv dětí, který přilákal i Mikuláše s Andělem a Čertem. Mikuláš opět věděl velkou většinu dětských hříchů a po tom co mu děti zazpívaly písničku nebo odříkaly básničku a slíbily, že se polepší, dostaly od něho nadílku. Pro všechny bylo připravené občerstvení v podobě kávy, čaje nebo džusu a vánočního cukroví, které upekly a přinesly šikovné maminky. Myslím, že se besídka opravdu povedla a děti tak přenesla blíže k toužebně očekávaným Vánocům. Naše setkání by se nemohlo uskutečnit bez laskavé podpory MěÚ Hořice, Královéhradeckého kraje menších dárců a sponzorů, kterým tímto ze srdce děkujeme.

Klub Maják Hořice se také účastnil 26.11.2011 Vánočních trhů na náměstí v Hořících se svými výtvory, a tak bych ráda touto cestou poděkovala všem, kteří nás podpořili koupí našich výrobků.

Jelikož se blíží konec roku a to se vždycky bilancuje, chtěla bych i já za Klub Maják Hořice udělat shrnutí letošního roku. Pro nás to byl velmi důležitý rok, kdy jsme oslavili první výročí založení našeho občanského sdružení ale také tím, že jsme všem dokázali, že jsme schopni existence. A to nejen uspořádáním akce pro veřejnost, která se konala koncem června ve Smetanových sadech, ale hlavně akcemi, které jsme pořádali pro naše členy, počínaje bowlingovým turnajem, psycho-rehabilitačním pobytem pro zdravotně postižené děti pod stanem, který se konal v červenci, psycho-rehabilitačním pobytem pro zdravotně postižené děti v Dlouhých Rzech, uskutečněný v září. Především však to byl úspěšně realizovaný program s názvem „Tvoříme a plaveme“složený ze dvou pravidelně organizovaných činností- tvůrčích dílen a rehabilitačního plavání., podpořený z programu volnočasových aktivit Královéhradeckého kraje a dofinancovaný z podpory MěÚ Hořice.  Myslím, že jsme za ten rok svoji činnost poměrně široce rozvinuli, každý měsíc uskutečňujeme několik akcí a proto bych chtěla poděkovat všem, kteří nám na naši činnost přispěli, ať už finančními dary nebo hmotnou pomocí a dále bych ráda touto cestou poděkovala za podporu, pomoc a důvěru, která nám byla dána a mohu slíbit za členy klubu, že se i nadále budeme snažit plnit cíle našeho klubu a tím je hlavně integrace zdravotně postižených dětí a vyplnění jejich volného času.

Přejeme všem kouzelné Vánoce a šťastný nový rok 2012.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Prosinec 2011 - Vánoční besídka