Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční turnaj ex-klokanů v bowlingu

 V neděli po vánočních svátcích jsme se již tradičně sešli na již II. ročníku vánočního turnaje v bowlingu v Ostroměři.

     V neděli po vánočních svátcích jsme se již tradičně sešli na již II. ročníku vánočního turnaje v bowlingu v Ostroměři. Přes skutečnost, že zatím ještě nejsme oficiálně zaregistrované sdružení, máme již prvního sponzora a na jeho počest jsme tento turnaj po něm pojmenovali. Sešlo se nás více než vloni, neuvěřitelných 13 rodin. Děti se rozdělily do dvou družstev a hra začala rychlým spádem. Pravda ti menší občas čekali na nejlehčí koule, ale i tak jsme stihli odehrát neuvěřitelných 15 kol. Rodiče mezi sebou prodiskutovali nejrůznější problémy a zapeklitosti života rodin s těžce postiženými dětmi a mladistvými, seznámili se se změnami v legislativě a domluvili další akce až do květnového víkendového pobytu. Domluvili se na zapůjčení rehabilitačních pomůcek od chodítka počínaje, až po speciální rehabilitační židli, nezbytnou pro správné držení těla jednoho žáčka 2.třídy. Jeho rodiče narychlo sháněli novou, protože tu dosud používanou museli ze dne na den vrátit klubu Klokánek v souvislosti s ukončením členství.

    Vítězi vánočního turnaje se stali všichni, podle hesla není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Pro děti byl turnaj velmi přínosný, opět si dokázaly, že i s velmi těžkým postižením jde sportovat, srovnávat se s ostatními a překonávat bariéry, které jsou mnohdy větší v myšlení lidí než v překážkách samotných. 

    Co však bylo důležitější pro založení a chod budoucího občanského sdružení byl fakt, že došlo k důležitému rozhodnutí: byl ustanoven přípravný výbor, který bude jednat jménem nového občanského sdružení až do řádně svolané ustavující členské schůze.